Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu

Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu

Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu. Ayrıntılar haberimizde...

08.02.2024 115

Değerli Ziyaretçilerimiz,

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ömer Memoğlu rehberliğinde 6/C sınıfı öğrencilerimiz Elif Nazlı ve Ayşegül öncülüğünde Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Türkonot Alper Gezeravcı'nın çalışmaları incelendi. TUA (Türkiye Uzay Ajansı) bünyesinde sürdürülen çalışmaları arkadaşlarına aktaran öğrencilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ilk insanlı uzay misyonunu anlattı.

 

Soğuk Savaş döneminde gerçekleşen Uzay yarışı kapsamında ABD'lilerin Astronot ve Rusların ise Kozmonot tanımını kullandıklarını belirten öğrencilerimiz, ilk uzay görevini gerçekleştiren Alper Gezeravcı'nın ise Türkonot ifadesi ile anılması gerektiğini belirterek Gezeravcı'nın ülkemizdeki üniversite ve bilim merkezlerine uzay alanında katkı sunmak adına bir dizi deney gerçekleştirmek için uzay görevini hayata geçirdiğini belirtti.

 

Özellikle uzaya Astronot/Kozmonot/Türkonot olarak gönderilen insan kaynağının uzay görevine seçilirken savaş uçağı pilotu olmalarına dikkat edildiğini çünkü zorlu hava koşullarına alışkın olmaları sebebiyle uzay görevine daha hızlı hazırlanabildikleri/adapte olabildiklerini aktaran öğrencilerimiz Türkiye'nin 100. yılında Uzay Vatan kapsamında uzayda da varlığını ortaya koyarak her yerde var olduğumuzu belirttiler.

 

Uzay misyonu görevinde yer alan 8 köşeli yıldızın 8 köşeli Selçuklu yıldızı olduğunu, aynı sembolün Türkiye'nin 100. yılı münasebetiyle hazırlanan hatıra para 5 lira üzerinde de bulunduğu aktaran öğrencilerimiz 8 köşeli Selçuklu yıldızının müslüman Türk milletinin ilkelerine işaret ettiğini belirttiler. Bu ilkeler sırasıyla; merhamet, şefkat, sabretmek, doğruluk, sadakat, cömertlik, Rabbine şükretmek ve sır tutmak olarak ifade edildi.

 

Uzay Vatan grubuna üye olmak isteyen öğrencilerimiz 6/C sınıfından Elif Nazlı ve Ayşegül'e isimlerini yazdırabilirler.

Öğrencilerimize ve öğretmenimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla,

Okul Yönetimi

2023-2024_8 Şubat 2024_Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu2023-2024_8 Şubat 2024_Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu2023-2024_8 Şubat 2024_Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu2023-2024_8 Şubat 2024_Okulumuz Öğrencileri Uzay Vatan Grubu