Drama Çalışmalarımızda Beşinci Haftayı Tamamladık

Drama Çalışmalarımızda Beşinci Haftayı Tamamladık. Ayrıntılar haberimizde...

22.11.2023 87

Okulumuz Öğretmeni Ömer Memoğlu rehberliğinde yürütülen Drama Atölyesi" çalışmalarımız dur durak bilmeden devam ediyor. Öğrencilerimizin sosyal yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı çalışmalarda bu hafta aşağıdaki çalışmalar gerçekleştirildi:

1) Her hafta olduğu gibi Drama Atölyesine yeni katılım sağlayan öğrencilerin kendilerini tanıtması sağlanarak grupla kaynaştırma çalışmaları gerçekleştirildi. Haftadan haftaya yaşanan artış, öğrencilerin atölyeye olan ilgisini göstermektedir.

2) Atölyede beşinci hafta kapsamında 48 öğrencinin katılım sağladığı tespit edilirken uygulamaların sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına eğitmen tarafından çalışmaların 5 grup hâlinde tasarlanması, grup çalışmalarında drama sunumlarında ise her gruba 5'er dakika süre hakkı tanınması sağlandı. Bu sayede uygulamalar bir sonraki haftaya devretmeden planlanan süre içerisinde tamamlanmış/tamamlanabilir seviyeye geldi.

3) 5'erli gruba ayrılan öğrencilerin grup içerisinde A ve B olmak üzere bir daha iki gruba ayrılması ve böylelikle A'ların B'lere, B'lerin ise A'lara kendilerini tanıtması sağlandı. Ardından her grubun bir mahalle olduğu, A grubu sakinlerinin bu mahalleye AVM yapılmasını destekledikleri, B grubu sakinlerinin ise bu mahalleye AVM yapılmasına karşı çıktığı tezini savunmaları hedeflendi.

5) Öğrencilerin karşılıklı tartışma, fikir alışverişinde bulunma ve ikna yöntemleri üzerine becelerinin artırılması amaçlandı.

6) Gruplara verilen süre içerisinde A'ların B'lere mahallelerine AVM yapılmasına yönelik ikna çalışması gerçekleştirilirken B'lerin ise A'lara doğal çevrenin korunması (çevre okuryazarlığı) kapsamında karşıt görüşün savunulması sağlandı.

7) Her grubun kendi içerisinde ikna mekanizmasının icra edilmesi, ardından ise öğrencilerin ikna oldukları gruba aktarımları sağlanarak 3 mahallede AVM yapılmaması kararı oy birliği ile kabul edildi.

8) 2 grup kapsamında ise eşitliğin bozulmaması sebebitle bir sonraki haftaya devreden ikna sürecinin 1 hafta boyunca devam etmesi kararlaştırıldı.

9) Mahallemize AVM yapılsın tezini savunan öğrenciler genellikle alışveriş yapma imkânının kolay olması, sinema salonlarının olması, tek bir noktada birçok mağazanın olması sebebiyle zamandan tasarruf sağlaması yönünden AVM'leri olumlu bulurken AVM'lere karşı çıkan öğrencilerin ise doğal çevreye ve mahalle kültürüne (küçük esnafa) zarar vermesi, doğal yaşamın yok olmasına neden olması gibi karşıt görüşleri savunduğu gözlemlendi.

10) Öğrencilerin karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmesi, bir konuyu karşılıklı tartışabilmeleri, olayların birden fazla nedeni ve sonucu olduğunu görerek çok boyutluluğunu tespit edebilmeleri, çevreye ve mahalleye olan bağlılıklarının ölçümlemdiği çalışma kapsamında bilinç koridoru yapılarak hafta tamamlandı.

Çalışmalara emeği geçen öğretmenimize ve katılan öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Web Sitesi Ekibi