Drama Atölyesinde Bu Hafta Yapay Zekâ Konulu Doğaçlama Oyun İcra Ettik

Drama Atölyesinde Bu Hafta Yapay Zekâ Konulu Doğaçlama Oyun İcra Ettik. Ayrıntılar haberimizde...

28.03.2024 45

Drama Atölyesi'nde bu hafta sınıfımıza doğaçlama senaryomuz kapsamında Türkiye'nin ilk yapay zekâ öğrenci robotu olduğu ifade edilen Nazlı Eslem Acar GPT (NEA GPT) katıldı.

Üstün kabiliyetleri ile kısa zamanda öğrencilerin göz bebeği hâline gelen NEA GPT, derslerde Azra öğretmenin önüne geçmeye başlayarak bağlı olduğu internet ağından anlık olarak bilgi çekebilme kabiliyetiyle dersleri anlatmaya başlayınca akılara şu soru geldi: Yapay zekâ teknolojisiyle geliştirilen robotların acaba bir gün öğretmenlik mesleğini ele geçirmek gibi bir planları söz konusu olabilir mi?

Süreç içerisinde robot öğrencinin öncelikle taraftar toplamak adına öğretmenlerin işlerine karışarak öğrenciler nezdinde taraftar toplaması/hayranlık kazanması planını hayata geçirdiği ardından ise öğretmenlerin durumu fark etmesi üzerine robot için idareye yönelik şikayette bulunduğunda ise idarenin işlerine de karışmaya kalkışması gibi problemlerin ortaya çıkması yapay zekânın sıradaki hedefinin okul idaresini de kontrol altına almak olabileceği izlenimini oluşturdu.

Yapay zekâ insanlık için bir fırsat mı yoksa tehdit mi sorusu üzerine şekillenen oyunumuz önümüzdeki Drama Atölyesinde kaldığı yerden devam edecek.