Drama Atölyesi Çalışmalarımızda İkinci Haftayı Tamamladık

Drama Atölyesi Çalışmalarımızda İkinci Haftayı Tamamladık. Ayrıntılar haberimizde...

25.10.2023 162

Drama Atöltesi'nde ikinci hafta çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar kapsamında:

1) Drama Atölyesi'nde ikinci hafta kapsamında atölyeye ilk kez katılan yeni öğrencilerin kendilerini tanıtmaları sağlanarak grupla kaynaştırma uygulaması gerçekleştirildi.

2) Geçtiğimiz hafta vurgulandığı gibi toplum içerisinde rollerimiz olduğu hatırlatılarak otobüste/minibüste yolcu olmak, okul bahçesinde sırada öğrenci olmak/geç kalan öğrenci olmak/nöbetçi öğretmen olmak gibi bazı roller ve bu rollerden kaynaklı görev ve sorumluluklar canlandırıldı. Canlandırmalar esnasında doğru ve yanlış olan iki senaryoya da yer verildi. (Ör. Sırada yaramaz öğrenciler-sırada uslu öğrenciler)

3) Öğrencilerin A ve B olarak gruplara ayrılması kapsamında tabii olduğu grubu öğrenmesinde hızlı tekrar çalışmaları yapılarak zaman yönetimini öğrenmeleri, dağıtılan gruplar çerçevesinde A ve B'lerin eşleştirilerek eşleşilen arkadaşını hızlıca bulma gibi 2'li gruba ayrılma yöntemleri üzerine pratik çalışmalar yapıldı.

4) 2'li gruplara ayrılan öğrencilere sırasıyla eşleştiği arkadaşı ile birlikte güven testi gerçekleştirildi. A grubu gözlerini kapattığında B grubu A'ları alanda dolaştırırıp koruyup kollarken, B grubu gözlerini kapattığında aynı hassasiyeti A'ların göstermesi sağlandı.

5) Etkinliğin sonunda öğrencilerimizin el emeği göz nuru yaptıkları Drama Atöltesi yaka kartları okulumuzun sitesinde sergilenmesi için toplandı.

Saygılarımzla,