Değerler Eğitimi-Hakkın Görünmez Orduları Vardır Etkinliği

Değerler Eğitimi-Hakkın Görünmez Orduları Vardır Etkinliği

Değerler Eğitimi-Hakkın Görünmez Orduları Vardır Etkinliği. Ayrıntılar haberimizde.

16.04.2024 69

Değerli Ziyaretçilerimiz,

Sosyal bilgiler dersinde bu hafta değerler eğitimi programımız çerçevesinde "Hakk'ın görünmez orduları vardır" sözünün üzerinde durarak öğrencilerimizle birlikte Kâbe'nin koruyucusu ebabil kuşları üzerine kolektif bir çizim çalışması gerçekleştirdik.

 

Fil olayı (Vakayı Fil), Habeş ordusu ile Hakk'ın görünmez ordularının savaşını anlatan bir vaka olarak karşımıza çıkar. Devasa filler ile Kabe'ye kadar gelip galibiyete kesin gözle bakan Habeş ordusu vakayı filde Hakk'ın görünmez ordularına yenilmiştir. 

 

Hıristiyanlığı yaymak, Kabe'yi yıkmak isteyen Habeş ordusunun Kâbe önünde telef olması olayının özü anlatılmaktadır Fil suresinde.

 

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

"Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi? Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı? Onların üstüne ebabil kuşları gönderdi. O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu.Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi."

 

Bizim inancımızda Hakk'ın görünmez orduları vardır ve bu orduya sahip olmak için güçlü değil, haklı olmak gerekir. Güçlü olmak için haklı/Hakk yolunda olmak lazımdır.

 

Yüce Allah her birimize onun yolunda olmayı ve onun uğrunda mücadele etmeyi nasip eylesin. Kuşlar filleri yenecek çünkü Hakk batıla üstün gelir.

 

La Galibe İllallah

 

Ömer Memoğlu öğretmen

2023-2024_16 Nisan 2024_Değerler Eğitimi-Hakkın Görünmez Orduları Vardır Etkinliği2023-2024_16 Nisan 2024_Değerler Eğitimi-Hakkın Görünmez Orduları Vardır Etkinliği