ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi

ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi

ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi haberimizle ilgili ayrıntılara ulaşmak için lütfen tıklayınız...

10.02.2024 78

Değerli Ziyaretçilerimiz,

Öğrencilerimiz ÇEDES projesi kapsamında Su Okuryazarlığı eğitimi gerçekleştirdi.

 

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında 5/C sınıfı öğrencilerimiz Rukayya Ertaş, Fatıma Nur Ocak, Esila Aişe Ünlü ve Ecrin Karagül "Su Okuryazarlığı" üzerine bir bilinçlendirme çalışması icra ettiler.

 

Su okuryazarlığı; suyun öneminin farkında olan, su kullanımlarında tasarruf davranışlarına sahip bireyleri tanımlayan, bu bilinç düzeyine erişenlere atıf yapan bir kavram. Bu özelliklere sahip bireyler su okuryazarı bireyler olarak tanımlanıyor.

 

"Su varsa doğanın bizlere sunacağı renkler de vardır!" sloganını kullanan öğrencilerimiz suyumuza sahip çıkarsak canlılığın yok olmadığı, yemyeşil bir dünyanın bizleri beklediğini ifade ederken iki senaryonun olumsuz yanında ise dünyanın uğrayabileceği tahribatı ortaya koydular. Arkadaşlarından su okuryazarı olma sözü alan öğrencilerimiz su kullanımlarında tasarruf bilincine sahip, israfı hayatından çıkaran bireyler yetiştirilmesine öncülük ediyor.

 

22 Mart tarihinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) tarafından alınan kararla "Dünya Su Günü" olarak kutlandığını belirten öğrencilerimiz, bu tarihte ise bilinçlendirme çalışmasını okul genelinde icra edeceklerdir.

 

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Saygılarımızla,

Okul Yönetimi

2023-2024_9 Şubat 2024_ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi2023-2024_9 Şubat 2024_ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi2023-2024_9 Şubat 2024_ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi2023-2024_9 Şubat 2024_ÇEDES Projesi Su Okuryazarlığı Eğitimi