ÇEDES Projesi Kapsamında Bu Hafta Muhammed Esed'i Tanıdık

ÇEDES Projesi Kapsamında Bu Hafta Muhammed Esed'i Tanıdık. Ayrıtılar haberimizde...

03.03.2024 51

ÇEDES projesi kapsamında lise öğrencileri ile başlattığımız ilk toplantıyı bugün yaptık.

Bir film

Bir yazar

Bir eser

Bir hadis

Bir ayet(sure)

Bir sanatçı (eseri ile)

Bir kelime

Bir deyim

Bir söz(slogan beyit ya da dörtlük)

Paylaşıyoruz ve üzerinde konuşuyoruz.

Bu hafta Muhammed Esedi tanıdık, müslüman olmasına vesile olan karia suresi mealini okuduk. İlim öğrenmek ile ilgili bir hadisi değerlendirdik. Elini taşın altına koymak deyiminin hikayesinden bahsettik. Gazlı bezin kökeninin nereye dayandığını öğrendik. Daha önce izlediğimiz uçurtma adlı kısa film in bizlere vermek istediği mesajı konuştuk. Bu hafta sami Yusuf’un bir koro ile seslendirdiği Nesimi ye ait ben bu cihana sığmazsam eserini ve Tunuslu muğanni Amel mathlouthi ye ait Naci en palestina eserini tanıdık ve dinledik.

2023-2024_1 Mart 2024_ÇEDES Projesi Kapsamında Bu Hafta Muhammed Esedi Tanıdık2023-2024_1 Mart 2024_ÇEDES Projesi Kapsamında Bu Hafta Muhammed Esedi Tanıdık