Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor. Ayrıntılar haberimizde...

12.03.2024 48

Kantin Buluşmaları'nda öğrencilerimiz bugün de çok renkli anlara tanıklık etti.

6/A sınıfı öğrencimiz Mildanur Şen geleceğe yönelik plan ve strateji oluşturmada "SWOT analizi nedir, nasıl yapılır?" konulu çalışmalarını arkadaşlarına aktardı.

SWOT analizi bir fikri olan girişimciler tarafından strateji belirlemede ya da bir girişime destek olmak isteyen sermaye (para) sahibi yatırımcılar tarafından pazar analizinde kullanılabilen bir araçtır.

SWOT: S - Güçlü yönler (Strengths), W - Zayıf yönler (Weaknesses), O - Fırsatlar (Opportunities), T - Tehditler (Threats) olarak değerlendirilir ve bir kağıdın eşit hizalarla dörde bölünmesi üzerine kurgulanır. Kurgulanan iş fikrinin güçlü yönleri, zayıf yönleri, fırsat ve tehditler tablo hâline getirilerek muhtemel rakipler ile pazar analizi/kıyaslama gerçekleştirilir.

Bedir kardeşler ise KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı)'nı arkadaşlarına tanıtırken devletimizin KOBİ'lere nasıl destek sağladığını anlattılar.

Okul idaremiz tarafından TEKNOFEST UZVAG danışman öğretmeni Ömer Memoğlu'na takdim edilen Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerinin güncel sayıları ise yine TEKNOFEST UZVAG öğrencilerimize dağıtılmaya devam edildi.

Bir gün önce UZVAG öğrencisi olarak dergi alan 5/A sınıfı öğrencimiz Azra Betül Çelikkol'un ise bir gün içerisinde dergisinin tamamını incelemeyi başararak dergiyi poster çalışması olarak özetlemesi bizleri sevindirdi.

Kantin sohbetlerinde yer alan ve TEKNOFEST UZVAG ve ÇEVOK öğrencilerimizi tebrik eder; çalışmalarında başarılar dileriz.

Sosyal bilgiler dersinde ise bu hafta 5/C sınıfında Turizm Polisi'ni tanıttık. Ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan turizm kaynaklarımız ülkemize gelen turistlerin bıraktığı dövizler sayesinde gerçekleşirken onların bu ziyaretlerinde misafir oldukları süre zarfında huzur ve güven içerisinde olmalarını Turizm Polisimize borçluyuz.

Birçok medeniyetin izini taşıyan ve yaz/kış ve kültürel turizm anlamında cazibe merkezi olan güzide ülkemizi turistlerin ziyaretlerinde onların huzur ve güven içinde olmalarını, karşılaştıkları sorunlarda ise çözüm yolunu sağlamak için çalışan EGM Turizm Polisi'ne teşekkür ediyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ise zaferi ve şehitlerimizi anmak adına pano çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Tüm çalışmalarda emeği geçen öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor2023-2024_12 Mart 2024_Bilimsel, Stratejik, Girişimci, Milli ve Vatanperver Nesiller İçin Çalışmalarımız Devam Ediyor